top of page

Akreditasi

Persekutuan Persatuan Terapis Holistik

Persekutuan Jurupulih Holistik menawarkan pelajar peluang unik untuk menemui asas urutan tradisional Borneo, hasil daripada pengalaman generasi tetapi sebahagian besarnya tidak diketahui di luar Borneo.

Selepas menghadiri kursus intensif di UK dan memenuhi keperluan ketat Persekutuan Persatuan Terapi Holistik (FHT), Jennifer Chan Lee (MFHT, UK) kini merupakan ahli penuh organisasi profesional yang penting ini.

Jari Jari Spa telah dianugerahkan Sijil Akreditasi untuk Kursus Latihan 10 jam Urut Etnik Borneo dan Kursus Latihan 22 jam Urut Etnik Borneo). Jari Jari ialah spa pertama di Malaysia yang menerima akreditasi daripada FHT (Federation of Holistic Therapists – persatuan profesional terkemuka dan terbesar untuk ahli terapi pelengkap, kecantikan dan sukan di UK dan Ireland.

4Photo-for-FHT.jpg

Jennifer Chan Lee

ialah jurulatih dan perunding spa dalaman Jari Jari (Diploma CIBTAC). Beliau adalah Jurulatih Antarabangsa yang berkelayakan dengan Akreditasi FHT bagi Persatuan Terapi Holistik Persekutuan, (persatuan profesional terbesar di UK dan Ireland). Di peringkat antarabangsa, beliau telah memberikan latihan kepada dua puluh satu (21) pelajar dari Sweden; satu (1) dari Jepun dan lima (5) baru-baru ini dari UK.

Pelajar yang mengikuti Kursus Kesihatan dan Pelancongan Kolej Mengkaji keusahawanan spa, teknik urut, gim dan arahan yoga. Sebagai sebahagian daripada kursus mereka, pelajar terpilih menghadiri sesi latihan selama lima dan sembilan minggu di Jari Jari Spa, di mana mereka dilatih dalam teknik Urut Etnik Borneo oleh Jennifer Chan Lee.

bottom of page