top of page

Soalan Lazim

Adakah saya perlu menanggalkan pakaian sepenuhnya untuk rawatan? Adakah saya akan dilindungi?

Jurupulih kami dilatih untuk menyarungkan tuala secara diam-diam pada badan anda semasa rawatan. Walau bagaimanapun, jika anda berasa lebih selesa, pakaian dalam anda boleh dipakai semasa rawatan.

Bagaimana dengan barang berharga saya?

Sila tinggalkan barang berharga anda di dalam peti besi di dalam bilik hotel anda, kerana kami tidak bertanggungjawab untuk barangan peribadi.

Bagaimanakah saya boleh membeli sijil hadiah?

Sijil Hadiah boleh dibeli melalui pesanan e-mel atau terus daripada Kakitangan Meja Hadapan kami. Sila email ke sales@jarijari.com.my.

Bolehkah Spa menampung tempahan berkumpulan?

Ya, (Maksimum 20 orang setiap sesi). Sila maklumkan kepada Pengurus Spa kami terlebih dahulu supaya kami boleh menampung tempahan berkumpulan anda untuk mengelakkan sebarang kekecewaan.

Apakah itu Urut Badan Dusun Lotud Inan?

Urutan tisu dalam ini menggunakan teknik yang diturunkan dari generasi ke generasi di kalangan Lotud Dusun, kumpulan dari Daerah Tuaran, di utara Kota Kinabalu, Sabah. Teknik urutan tersendiri mereka melibatkan penggunaan tekanan dengan ibu jari ke pelbagai titik tekanan dalam badan, membuka kunci aliran tenaga secara ajaib, melepaskan ketegangan dan merehatkan otot.

Apakah itu Rawatan Badan?

Rawatan Badan pada asasnya adalah rawatan muka untuk seluruh badan anda. Ia sama pentingnya untuk membersihkan, mengelupas dan melembapkan kulit pada badan anda kerana ia adalah kulit muka anda.

Apakah Body Wrap dan Masque?

Body Wrap bukanlah urutan, walaupun anda boleh menggabungkannya dengan urutan atau mana-mana rawatan khas kami. Balutan badan biasanya berakhir dengan apa yang dipanggil kepompong badan atau topeng badan. Disyorkan Bandukan Cinnamon Body Detox atau Moccoca Borneo Body Wrap and Masque.

Bagaimana jika saya hamil?

Sila maklumkan kepada Pengurus Perhubungan Tetamu kami untuk mendapatkan nasihat tentang rawatan yang selamat untuk dinikmati semasa kehamilan.

Adakah terdapat apa-apa yang perlu saya elakkan sebelum rawatan spa?

Pengambilan alkohol dan makanan berat sebelum rawatan tidak digalakkan.

Adakah terdapat sebarang keadaan kesihatan yang perlu saya dedahkan sebelum pelantikan saya?

Ya, sila maklumkan kepada Pengurus Spa kami sebelum menempah rawatan anda terutamanya jika anda mempunyai tekanan darah tinggi, selaran matahari, alahan, penyakit fizikal atau ketidakupayaan lain, atau sedang hamil. Jika anda mempunyai kebimbangan lain, sila maklumkan kepada kami untuk kami mengesyorkan rawatan terbaik kepada anda.

Apakah Langkah berjaga-jaga lain?

Urut tidak disyorkan untuk orang tertentu:

  • Penyakit kulit berjangkit, ruam atau luka terbuka

  • Sejurus selepas pembedahan

  • Sejurus selepas kemoterapi atau radiasi, melainkan disyorkan oleh doktor anda. Penghidap osteoporosis harus berunding dengan doktor mereka sebelum mendapatkan urutan

  • Terdedah kepada pembekuan darah. Terdapat risiko pembekuan darah tercabut. Jika anda mempunyai penyakit jantung, semak dengan doktor anda sebelum melakukan urutan.

  • Urut tidak boleh dilakukan terus pada lebam, kulit yang meradang, luka yang tidak sembuh, tumor, hernia perut, atau kawasan patah tulang baru-baru ini.

bottom of page