top of page

Temui Warisan Kami

Kami bangga dengan warisan kami.

Pengalaman Spa Jari Jari bermula sebaik anda melangkah ke spa kami. Sebaik sahaja anda memasuki pintu kami, anda mendapati diri anda serta-merta dikelilingi oleh papak batu bersejarah berusia 50 juta tahun yang dipenuhi dengan teras akar puak asli Borneo. Di samping perawakan batu, kami membawa anda ke syurga melalui bunyi alam semula jadi yang mengalir lembut di latar belakang sambil anda merasakan kehangatan lembut lilin yang menyala pada kulit anda dan keharuman bunga, herba dan rempah tempatan mengisi deria anda.

Uji pengetahuan anda tentang bahasa dengan penyambut tetamu pelbagai bahasa kami, yang terkenal dengan pemahaman yang luas tentang keutamaan budaya– ini berguna apabila mereka menerangkan perkhidmatan dan produk spa kami dengan teliti kepada anda.


Sebaik sahaja anda telah memilih rawatan urutan pilihan anda dan sebelum kami membawa anda ke keadaan santai, kami sentiasa memastikan kami bertanya beberapa siri soalan tentang kesihatan anda. Kami mengambil langkah berjaga-jaga dengan sebarang keadaan perubatan yang sedia ada untuk memastikan anda hanya mendapat pengalaman yang baik di spa kami. Kami juga bertanya kepada anda bagaimana anda lebih suka urutan anda - sesetengah orang menikmati sentuhan yang menenangkan dan menenangkan, manakala yang lain mungkin menikmati gosokan tisu dalam yang lebih kuat. Oleh itu, penting bagi kami untuk mengetahui dengan tepat apa yang anda pilih untuk menjamin kelonggaran, kepuasan dan ketenangan.

Tetapi sesi terapi bukan sahaja bermula di sana. Sebelum anda memasuki suite, kami menjemput anda untuk berehat di kerusi kayu ukiran tangan kami yang berkontur sambil menikmati mandian kaki bunga di dalam tab kaki kayu desa yang dialas dengan batu kerikil licin. Selepas menggosok kaki secara lembut, anda dibawa ke bilik rawatan anda dan dibiarkan menukar kain sarung batik sebelum merasai terapi urutan pilihan anda. Sepanjang rawatan, ahli terapi Dusun kami yang terlatih yang terbiasa menganggarkan sensitiviti anda bercampur dengan keupayaan mereka untuk menjangka keperluan anda memastikan pengalaman yang tiada tandingan untuk semua tetamu kami.

bottom of page